dijous, 21 de novembre de 2013

I ARA TOCA A 1R

Si l’altre dia era 3r que descobria la combinació Ipad i pissarra digital...ara li ha tocat a 1r. Aprofitant que estaven aprenent quan Jesús era petit...els costums del seu poble i la seva manera de viure. Per assolir el que hem après, hem utilitzat les noves tecnologies per aprendre i divertir-nos al mateix temps. I per grups, ajudant-se uns als altres, han resolt els jocs de pensar i d’habilitat. Us deix-ho les fotos de la classe d’avui perquè els vegeu en plena acció!

Versió HD i per descarregar ***AQUÍ***


Noves Tecnologies 1r from Ceip Melcior Rossello on Vimeo.

dimarts, 19 de novembre de 2013

ENQUESTA TANCADA

Enquesta tancada!!! Ja han passat els 30 dies que vàrem deixar per poder votar i triar el nom de la productora de cinema de religió. I la cosa ha estat molt igualada:

1r Xisco Way                        25 vots
2n Reli Way                          21 vots
3r Relifeinetes                      04 vots

Total:                                    50 vots

Així que com heu triat tots vosaltres, una any més Xisco Way sortirà al començament de cada pel·lícula. Per saber el significat de Xisco Way podeu anar a mirar-ho a l'entrada a on ho vaig explicar!divendres, 15 de novembre de 2013

EXCURSIÓ ANUL·LADA 2n

Avui els de 2n no hem pogut anar d’excursió a descobrir els secrets de l’església de Santa Maria per culpa del mal temps. Si tot va bé, el divendres que ve ho tornarem intentar. Era la relifeineta que havien de presentar avui, així que per compensar l’espera, us deix dos vídeos que segurament ja heu vist però són molt divertits. Bon cap de setmana!!!!


dijous, 14 de novembre de 2013

COMO DIOS: LA PEL·LÍCULA

Ja tenim a 5è al blog!!! Aquesta relifeineta és distinta a les dels altres grups. Hem deixat de banda la part artística o de manualitats, i ja que són nins més grans ens hem dedicat a reflexionar damunt un dels temes més complicats i profunds: Déu. La seva existència? La seva feina al món? Per què passen desgràcies i ell pareix que no fa res? Què creus que fa Déu? Etc. Evidentment no ens hem posat d’acord amb tot, perquè hi havia opinions de tots els colors. I el respecte per les conviccions pròpies és fonamental a classe. Però ha estat molt interessant la participació i les idees que els nins i nines de 5è tenen damunt Déu.
Per aprofundir el tema d’una manera divertida, hem treballat damunt una pel·lícula molt interessant: “Como Dios”. On el seu personatge, que es queixava constantment de la seva mala sort, te l’oportunitat de ser Déu durant un temps i intentar fer-ho millor que el propi Déu...
D’aquí ha sortit una triple feineta: preparar una carta a Déu i demanar-li les coses que volem o ens preocupa, fer un resum del que hem entès de la pel·lícula i per acabar, resoldre la pregunta: què faries tu si tinguessis els poders de Déu?.
A la següent galeria de fotos podreu veure alguns resultats!

*** Els que ho mireu amb Ipad o Iphone no podreu veure aquesta galeria de fotos perquè no és compatible amb Picassa.


dimarts, 12 de novembre de 2013

I PINTAREN EL FANG! VERSIÓ 4t B

I ja tenim el vídeo de 4t B!!! Que ja estaven MOLT impacients...ejem ejem millor així Carla?? Jajajajaja no he tardat ni 24h!!! Bufffff! Recordeu que això és la segona part de la feineta de construcció de la Bíblia en Fang i que trobareu explicada més avall! Bona Nit!
I pintaren el Fang 4t B from Ceip Melcior Rossello on Vimeo.

dissabte, 9 de novembre de 2013

TIC TAC TIC TAC

Esperant que 2n, 6è i 5è acabin les seves relifeinetes per ensenyar...us deix uns vídeos de Youtube divertits i així l’espera no es fa tan llarga! Bon cap de setmana!!! ;)dijous, 7 de novembre de 2013

I PINTAREN EL FANG

I 4t A ja ha acabat amb les tabletes de fang! Recordeu que per grups estaven intentant realitzar tabletes de fang fetes a mà, igual com es varen fer les primeres bíblies. Però per donar un aire més modern, les hem pintades amb pinzells, pintura de mans i retoladors. No importa dir res més! Vosaltres mateixos podeu veure els resultats en el vídeo següent. La setmana que ve veureu les fetes per 4t B. Molt bona feina!!!!
I pintaren el Fang from Ceip Melcior Rossello on Vimeo.

dimecres, 6 de novembre de 2013

NOVES TECNOLOGIES A RELIGIÓ

Aquests dies a 3r hem après dues teories damunt la creació de la Terra: la científica (el Big Bang) i la religiosa de l’antic testament (Adam i Eva). Hem vist quines diferencies hi ha entre una i l’altre i quina és la que actualment utilitzem.  Per reforçar el que hem après de la versió religiosa, hem utilitzat una tablet i la pissarra digital per resoldre trencaclosques del tema per grups. El principi era fàcil...però després els equips han suat!!!
Recordeu a votar quin nom voleu per la productora de cinema de religió: Xisco Way, Reli Way o Relifeinetes. Ja falten pocs dies perquè acabi l’enquesta!!!   
Noves tecnologies a Religió from Ceip Melcior Rossello on Vimeo.